Останні новини
Вичерпна інформація про будівництво водоймища на ділянці, фільтрації води, біо та фітоценозі ставка
О том как создать береговую линию водоема и установить уровень пруда, также информация о создании ре
Опис етапів створення котловану для декоративної водойми. Визначення форми, глибини, розподіл рівнів
У статті йдеться про характеристики бутилкаучукової плівки, варіанти та сфери її застосування

Декоративна водойма з гнучкою гідроізоляцією

Смотреть
НАШИ РАБОТЫ

Подписаться на наш канал

Связаться с нами

Viber Telegram




Для водойми великих розмірів краще всього використовувати гнучкий ізолюючий матеріал, тоді ви не будете обмежені виборі окреслення розмірів водойми, що неминуче при купівлі жорсткої форми, і таке покриття для дна нескладно перевезти й укласти. Високоякісний гнучкий ізолюючий матеріал не дорожче жорсткої форми зі скловолокна.

До числа недоліків гнучкого ізолюючого матеріалу відноситься те, що використовуючи його, не можна отримати абсолютно рівну поверхню і правильні кути, котрі властиві жорстким формам. При його укладанні неминуче утворюються складки, але це не так важливо.

Починайте будівництво в суху погоду навесні.

Якщо ви плануєте зробити постійну водойму, постарайтеся купити плівку з бутилкаучукової резини. Вона дорожче за інші матеріали, але сама довговічна, і будь-якіпорізи на ній легко залатати. При нестачі фінансів придбайте якісну полівінілхлоридну плівку. Для тимчасових водойм, у яких розводять мальків або куди переносять рибу ірослини під час чистки постійної водойми, повністю підходить дешева поліетиленова плівка.

При купівлі гнучкого ізолюючого матеріалу с якоюсь фірмовою назвою іноді буває незрозуміло, з яких вихідних матеріалів він виготовлений. Спитайте про це продавця, перед тим, як платити гроші, і поцікавтеся про строк гарантії.

ПОЛІЕТИЛЕН

Поліетиленову плівку можна використати тільки прибудівлі тимчасових водойм, тому що вона легко рветься і притривалому перебуванні на сонці стає крихкою й ламається. Плівку завтовшки 500 мікрон укладають у два шари; зазвичайтаке покриття служить 2-3 роки. Деякі марки поліетиленової плівки мають гарантію до 12 років.


ПВХ (полівінілхлорид)

Міцний та еластичний матеріал, котрий майже вдвічідешевше плівки з бутилкаучукової гуми. Плівку випускають одношаровою, двошаровою (міцнішою) і посиленою териленовим волокном Може служити від 10 до 15 років, такщо якщо бутилкаучукова гума для вас занадто дорога, варто зупинитися на плівці з ПВХ на котру дають гарантію не менше 10 років.



БУТИЛКАУЧУКОВА ГУМА

Ізолювати дно й стінки водойми за допомогою синтетичноїгуми на сьогоднішній день, безумовно, найкраще рішення. Цейпокрив еластичний, не боїться ні сонця, ні морозу, його можнавикористати при будівництві водойм самих різних розмірів. Товщина - зазвичай 0,8 мм, гарантований строк служби — 10-20 років (максимальний очікуваний строк - 50 років). Поверхня матова, чорна.


Декоративна водойма тільки тоді стає справжньою перлиною саду, коли в нійяскриться чиста вода і береги навколо потопають у пишній рослинності. Якщо жводойму позбавити зеленого обрамлення з трав’янистих багатолітників і чагарників, вонабуде виглядати досить похмуро і навряд чи гармонічно впишеться в образ саду йстворить із ним єдине ціле.

Берегова рослинність (на відміну від болотних і водних рослин), знаходячись позазоною плівкового покриття або пластикової форми водойми, не має контакту з водою йпотребує звичайної садової землі. Тому в ролі берегових рослин можуть виступати практично будь-які трав’янисті багатолітники.

Але для створення найбільш органічного переходу від води до суші для посадок накраю водойми перевагу слід віддавати тим із них, які по формі нагадують болотні рослини. На щастя, існує цілий ряд підхожих на цю роль красиво квітучих трав’янистихбагатолітників, які однаково добре ростуть як на сухих, так і на вологих грунтах, а буває, що в умовах "м’якого прибережного клімату" вони почуваються навіть комфортніше. Серед них є й такі, котрі легко прилаштовуються до умов, в котрі потрапляють, і чудово ростуть як на берегу, так і в воді: купальниця, сідач, ірис сибірський.



Завдяки нижчеперерахованим рослинамприбережної зони, котріростуть без контакту зводою в звичайній садовійземлі, водойма розміром 8 х4 м впишеться в садовий ландшафт найорганічніше. Міскантус (Miscanthus) імолінія блакитна (Molinia caerulea) прикрашають мощену галькою площадку. До неї примикають осока пальмова (Carex muskingumensis), ірис сибірський (Iris sibirica) і горець родинний (Polygonum affine). Дерен рясно квітучий (Cornus florida) створює тінь для волжанки (Aruncus) і папороті (Athyrium - безщитник). На сонці квітнуть посконник (Eupatorium - сідач), горець стеблооб’ємлючий (Polygonum amplexicaule), лілійник (Hemerocallis) і герань цибульчата (Geranium pratense). Вербозілля монетчате (Lysimachia nummularia –) простягається поверх гальки.


Для того, что бы заказать декоративный водоем, озеро, плавательный пруд, приобрести товары для создания пруда (пленку, фильтры, насосы, аэраторы, ультрафиолет и т.п.), а также , получить профессиональную консультацию, Вам необходимо связаться с нами через контактную форму "Заказать звонок" на сайте, наш электронный адрес uasad.info@gmail.com или позвонить по телефонам (067) 470-19-82, (067) 470 85 86, (095) 770 71 85.